fu'a itulau

tala fou

O le su'ega fa'atinoina o le pa'u vulcanized e aofia ai mea nei

O mea fa'amalosi o le pa'u

Fa'ata'ita'iga o uiga mālosi o pa'u vulcanized
So'o se oloa pa'u e fa'aaogaina i lalo o nisi tulaga fa'amalosi i fafo, o lea e mana'omia ai le pa'u e tatau ona iai ni mea fa'aletino ma fa'ainisinia, ma o le fa'atinoga sili ona manino o le fa'atinoina o galuega.Pe a fa'atinoina le su'esu'ega lelei o oloa fa'auma, fa'ata'ita'iina o fua fa'atatau o mea pa'u, fa'avasegaina o tulaga fa'agasologa, ma le fa'atusatusaina o le pa'u matua tete'e ma le fa'asao, e masani lava ona mana'omia le su'esu'eina o le fa'atinoga o galuega.O le mea lea, o le fa'atinoina o galuega o se tasi lea o mea masani taua o le pa'u.

O le faʻatinoga o le taʻavale e aofia ai mea nei:

1. Malosi fa'amalosi (S)
O le faʻalavelave faʻatupuina e le faʻataʻitaʻiga i le taimi o le faʻalauteleina o le fua faatatau lea o le malosi faʻaaogaina i le vaega muamua o le koluse o le faʻataʻitaʻiga.

2. mālosi fa'aumiumi i se fa'aumiumi fa'atatau (Se)
O le fa'amamafa fa'amalosi lea o lo'o fa'aloloa ai le vaega galue o le fa'ata'ita'iga i se fa'aumiumi ua tu'uina atu.O faʻamalosi masani masani e aofia ai le 100%, 200%, 300%, ma le 500%.

3. Malosi (TS)
Le maualuga o le mālosi o le fa'ata'ita'iga o lo'o fa'alolo ina ia malepe.Sa taʻua muamua o le malosi faʻamalosi ma le malosi faʻamalosi.

4. pasene fa'aumiumi (E)
O le deformation o le vaega galue e mafua mai i le tensile specimen o le fua faatatau o le faatupulaia o le elongation i le uluai pasene umi.

5. Fa'aumiumi i se fa'amamafa tu'ufa'atasia (Eg)
O le faʻalauteleina o le faʻataʻitaʻiga i lalo o se faʻalavelave faʻapitoa.

6. Elongation i le malepe (Eb)
Le fa'aumiumi o le fa'ata'ita'iga ile malologa.

7. gauia le deformation tumau
Faʻalautele le faʻataʻitaʻiga seia gau, ona tuʻuina atu lea i le faʻaleagaina o totoe pe a maeʻa se taimi (3 minute) o le toe faʻaleleia i lona tulaga saoloto.O le tau o le fua faatatau o le faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le vaega galue i le umi muamua.

8. Malosi fa'amalosi ile malepe (TSb)
O le fa'amamafa fa'amalosi o se fa'ata'ita'iga māsa i le gau.Afai o le faʻataʻitaʻiga e faʻaauau pea ona faʻalauteleina pe a maeʻa le fua o le fua ma faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻalavelave, o le tau o TS ma TSb e ese, ma o le TSb tau e laʻititi nai lo TS.

9. Tensile mamafa i le fua (Sy)
O le fa'amamafa e fetaui ma le vaega muamua i luga o le fa'alavelave fa'aletonu e fa'atupula'ia atili ai le fa'alavelave ae e le fa'atupula'ia le mamafa.

10. Elongation i le fua (Ey)

O le fa'ama'i (elongation) e fetaui ma le vaega muamua i luga o le fa'amamafa-fa'alavelave fa'aletonu lea e fa'atupula'ia atili ai le fa'alavelave ae e le fa'atupula'ia le mamafa.

11. Pa'u compression tumau deformation

O nisi o oloa pa'u (e pei o oloa fa'amaufa'ailoga) o lo'o fa'aogaina i se tulaga fa'apipi'i, ma o lo latou fa'amalosi fa'amalosi o se tasi lea o mea taua e a'afia ai le lelei o oloa.O le fa'amalosi fa'amalosi o le pa'u e masani lava ona fuaina i le fa'amalosi tumau fa'aletonu.A o'o le pa'u i se tulaga oomi, e mautinoa lava e o'o i suiga fa'aletino ma vaila'au.A mou atu le malosi o le faʻamalosi, o nei suiga e taofia ai le paʻu mai le toe foʻi atu i lona tulaga muamua, e mafua ai le faʻaleagaina tumau.O le tele o le faʻalavelave tumau faʻapipiʻi e faʻalagolago i le vevela ma le taimi o le tulaga faʻamalosi, faʻapea foʻi ma le vevela ma le taimi e toe faʻaleleia ai le maualuga.I le maualuga o le vevela, o suiga o vailaʻau o le mafuaʻaga autu lea o le faʻalavelave tumau o le paʻu.Compression tumau deformation e fuaina pe a uma ona aveese le compressive malosi faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga ma toe faʻaleleia le maualuga i le vevela masani.I le maualalo o le vevela, o suiga e mafua mai i tioata faʻamaʻa ma tioata o mea autu ia i le suʻega.A maualuga le vevela, e mou atu nei aʻafiaga, o lea e tatau ai ona fua le maualuga o le faʻataʻitaʻiga i le vevela o le suʻega.

O loʻo i ai nei tulaga faʻale-atunuu e lua mo le fuaina o le faʻalavelave tumau o le paʻu i Saina, e taʻua o le faʻamautuina o le faʻalavelave tumau tumau i le vevela o le potu, maualuga le vevela, ma le maualalo o le vevela mo le paʻu vulcanized ma le thermoplastic paʻu (GB / T7759) ma le metotia faʻavae mo fa'alavelave fa'aletonu fa'atosina fa'aletonu tumau o pa'u vulcanized (GB/T1683)


Taimi meli: Apr-01-2024